Mallorca
I Spanien

Shopping på Mallorca

Att åka på semester utan att kunna shoppa är för många som att äta korv med bröd.
På Mallorca kan man verkligen räkna med en perfekt shopping. Främst i Palma som är som gjord för shopping. I Palma hittar man åtskilliga kläd- och skoaffärer med priser lägre än i Skandinavien. Jaime III är en klassisk shoppinggata i Palma som blir mer och mer exklusiv för varje vecka som går. Paseo Borne är däremot den "nya" trendgatan där man hittar många affärer i perfekt läge. På gatan hittar man butiker så som Hugo Boss, Zara, HM, Massimo Dutti, Ralph Lauren och Pepe Jeans.
Det finns affärer som passar alla människor och alla plånböcker, det handlar bara om att hitta rätt.

Shoppinggator i Palma

Beger du dig till Calle Olmos hittar du en gågata som är full med spanska butiker, kläder, skor och gardiner. Här kan du säkerligen göra både ett och två fynd, om du inte är ute efter något speciellt glamoröst märke.
Corté Inglés är ett väldigt känt spanskt varuhus. I Palma finns det två stycken. På Jaime III hittar man det lilla, och på Las Avenidas hittar man det största. På shoppingcentret hittar man butiker så som Timberland, New Yorker, Zara, Mango, Camper och många andra butiker.
På gatorna runt om det största El Corté Inglés har det kommit mängder med nya affärer vilket har gjort att hela området har blivit ett populärt shoppingstråk.

Affärerna inne i Palma har öppet måndag till fredag 10-13.30. Därefter håller de siesta för att sedan öppna igen klockan 17-20. På lördagar däremot har de bara öppet mellan 10-13.30. Det börjar dock bli vanligare att affärerna håller öppet över siestan och även på lördagseftermiddagar. Men det är inte alla.

Det som de flesta turister brukar shoppa när de är på Mallorca är främst kläder och skor. Kläder i form av damkläder är billigare och även trendigare än de som finns hemma i Skandinavien. Det största utbudet finns så klart i Palma.
Även skor är populärt att shoppa på Mallorca. Det finns ett stort utbud av trendiga och tuffa skor, framförallt om man är ute efter sandaler, flipflops eller andra sommarskor.
Keramg är också något som Mallroca är känt för. Det finns mängder med vackra krukor eller liknande saker att köpa. Det som är mest facinerande med dessa saker är att tillverkningen fortfarande går till enligt gammal tradition, och det är ganska lätt att få tag på riktigt fina saker till bra priser.

Pärlor, skinn och läder

Något som Mallorca verkligen är känt för är sina pärlor. I Manacor, som ligger ca 30 kilometer från Cala Mesquida hittar man en fabrik som tillverkar Majoricapärlan. Världens tredje finaste pärla. Majoricapärlan framställs av fiskfjäll. Vissa dagar och vissa tidpunkter kan man göra ett besök i fabriken och se hur det går till att framställa pärlan. Det finns även en shop där man kan köpa med sig pärlor hem till bra priser.
Skinn och läder är något annat som många resenärer väljer att köpa med sig hem. På Mallorca kan man hitta dessa varor med både bra kvalitet och bra priser. De allra bästa köpen gör man i staden Inca, där läderindustrins högsäte finns. Åker man dessutom dit på en torsdag så är det marknad i staden. En fantastisk, spansk marknad som är så stor att man knappt hinner gå igenom hela under en dag.

Marknad på Mallorca

Marknader är ett utmärkt sätt att shoppa på. På Mallorca finns det olika marknader varje dag beroende på vart man befinner sig. På marknaderna handlar byborna själva och det finns verkligen allt mellan himmel och jord.
Det är inte så vanligt att man prutar när man shoppar på Mallorca, men på markanderna är det fullt tillåtet, och verkligen ett måste. Det man däremot inte prutar på är frukt och grönsaker.
Den största markanden på Mallorca är den som hålls i Inca på torsdagar. Det finns också en marknad i Alcudia varje tisdag och söndag. Den är inte lika stor som den i Inca men minst lika trevlig.

Mer information om Shopping på Mallorca
kan jag få reda på när det är öppet på helgerna ? .
Inlagt i databasen 11/17/08 11:48:58Skriv en kommentar